Help, mijn iPhone batterij blijft maar leeglopen

Er zijn een hoop mensen in Nederland die rondlopen met een iPhone. Heel raar is dit niet, deze telefoons van Apple behoren namelijk nog altijd tot de meest kwalitatieve smartphones die beschikbaar zijn. Echter betekent dit echter niet dat jouw telefoon ook eindeloos kwalitatief zal blijven presteren zoals het uit de verpakking is gekomen. De kans is vrij groot dat je batterij na een tijd wel enkele gebreken zal vertonen. Door veelvuldig gebruik kan deze namelijk aan vervanging toe zijn. Dit artikel laat zien waarom jouw iPhone batterij zo snel leegloopt en welke oplossingen er voor handen zijn om het probleem op te lossen.

iphone batterij reparatie

 Hoe kan je batterijvermogen besparen?

In enkele gevallen zal de batterij niet helemaal kapot zijn, maar zal hij te snel leeg lopen door verkeerd gebruik. Waar moet je dan aan denken? Veel mensen denken dat het open hebben van apps op je telefoon slecht is, dit klopt echter niet! Bij Apple is het namelijk zo dat je door middel van de functie ‘App verversen’ zelf kunt bepalen welke apps er op de achtergrond draaien en welke niet. Bij Apple is het zo dat de apps die je niet gebruikt en die dus op de achtergrond staan, automatisch in een soort bevriesstand komen te staan. Het opnieuw openen van een app na het sluiten daarentegen, zal wel weer veel energie kosten, wat niet goed is voor je batterij. Door gebruik te  maken van de appmanager van je telefoon kun je je jouw achtergrondgebruik aanpassen aan wat je dagelijks echt nodig hebt. Selectief zijn met wat er op de achtergrond draait kan je batterijduur flink rekken. 

iphone oplader

De telefoon laat niet goed op

Veel mensen denken dat je de telefoon niet heel de avond aan de oplader kan laten liggen. Bij sommige telefoons is dit inderdaad het geval, maar Apple is hier een uitzondering in. Zij hebben namelijk een automatische terugloopstop in de telefoon zitten, wat betekent dat wanneer jouw toestel vol is, er geen nieuwe energie meer bij komt. Dit zorgt er dus voor dat jouw batterij niet heel de avond gaat ‘overladen’ zal worden, en je je hier dus geen zorgen over hoeft te maken. Overladen is namelijk onnodig veel stroom geven aan een batterij wat op zijn beurt accu beschadigingen oplevert op de lange termijn.  Je kunt zien of je oplader het doet, door te kijken naar het batterijpercentage van de telefoon; aan het eind van de avond hoort deze toch wel op 100% te staan. Als hij blijft steken op een bepaald percentage, dan is je oplader waarschijnlijk de boosdoener.

Een andere manier om te zien of jouw batterij het niet meer goed doet, is door te kijken bij de instellingen. Hier kan je namelijk de status van de batterij zien. In dit overzicht zie je alle processen die het meeste batterijverbruik met zich mee brengen. Ook kan je hier zien hoeveel tijd jouw batterij aan heeft gestaan voordat deze leeg was. Door dit te bekijken, kan je een beeld krijgen van de status van je batterij. Als je bijvoorbeeld ziet dat de accu na een uurtje Spotify luisteren al leeg is, dan weet je dat er iets mis is en dat de accu aan vervanging toe is. Je kunt ook altijd contact met ons opnemen, of met de Apple store, voor advies over de status van je batterij. Mocht je langskomen bij ons dan heeft het wel als voordeel dat we direct een vervangende accu kunnen plaatsen in je batterij, zodat je je telefoon vrijwel meteen weer kunt gebruiken, zonder batterijproblemen!

Verkeerde opladers gebruiken

Een ander probleem dat er voor kan zorgen dat jouw telefoon niet meer goed oplaadt, is het gebruiken van een niet gecertificeerde  oplader. Apple legt ontzettend veel nadruk op de duurzaamheid van hun telefoons. Hierdoor is het ontzettend belangrijk dat je alleen maar de officiële lader gebruikt van bekende leveranciers. Dit kun je herkennen aan het ”Made for iPhone/iPad” embleem op de verpakking.

Het is niet verstandig om aan de haal te gaan met opladers van externe verkopers. Je kan denken aan laders van supermarkten of weekendkraampjes. Ze zijn goedkoop, echter is dat het enige voordeel. Ze hebben ten eerste geen beveiliging voor het overladen, het opladen zal ook nog eens een stuk langzamer gaan dan met de officiële oplader. Je iPhone geeft vanzelf aan wanneer de kabel een negatief effect op je telefoon heeft. Het opladen wordt vanaf dat moment niet meer ondersteund. Tevens is het zo dat je geen garantie meer hebt op de batterij als je een ander soort oplader gebruikt dan de originele. Bij Apple heeft een hoge kwaliteitsstandaard bij het afleveren zijn producten. , dit is nu eenmaal een vereiste bij Apple. 

fix je iphone

 Terugroep actie van Apple stopt

Aangezien veel iPhones batterij problemen vertoonden, is het voor een lange tijd zo geweest dat je jouw iPhone accu kon laten vervangen voor een mooie prijs bij de Apple store. Als je de kop hebt gelezen zie je dat de actie vanaf december 2018 niet meer geldig is. . De prijzen die je vanaf nu zal betalen, zullen dan ook echt veel hoger liggen dan de prijzen die je in het verleden moest betalen voor de reparatie. Als je het Apple programma hebt misgelopen dan kunnen wij wellicht wel wat voor je betekenen bij onze iPhone reparatiepunt in Amsterdam of Den Haag. Wij bieden zeker een soortgelijke oplossing aan zodat je je toestel kan voorzien van een nieuwe batterij.

iphone foto maken

 Waarom zou je jouw batterij laten vervangen?

Er zijn diverse redenen waarom je langs zou moeten komen bij een van onze iPhone reparatiepunten in Amsterdam of Den Haag.

De eerste reden is natuurlijk dat je niet meer wilt hebben dat je iPhone uitvalt, want dat is ontzettend vervelend. Helemaal als je net een belangrijk belletje aan het plegen bent. Of als je met je vrienden plannen aan het maken bent voor het weekend. Door jouw iPhone accu te vervangen, kan je voor eens en voor altijd van dit probleem af zijn. Je telefoon de hele dag door zonder problemen gebruiken is een oplossing die het beste bij iedereen past. 

Een andere reden is dat de algemene snelheid van je telefoon omhoog zal gaan. Het laden van een app of van een website zal een bepaald batterijvermogen vereisen. Wanneer de iPhone accu langer mee gaat, dan zal je dus makkelijker en sneller tussen apps en websites kunnen switchen. Zo kan je multitasken zonder dat het scherm gelijk op zwart gaat. De boodschap die wij graag willen meegeven is dat we het beste met je voor hebben. Neem vrijblijvend contact met ons op om te achterhalen wat jouw iPhone probleem is.  We waarderen je als iPhone gebruiker en staan daarom klaar om je problemen op te lossen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *